Szomszédok, San Rafael, komponálás

Rég írtam már blogbejegyzést, a lustaságom ráfogom arra, hogy úgyis nyaralni voltatok! Panama után kicsit belassult az élet, talán mostanra fogytam ki picit a kezdeti lelkesedésből, vagy csak az esős évszak közeledte depresszál – nem tudom. Azért ez-az történt az elmúlt négy hétben is, kis színes bejegyzés következik!

Azt hiszem még nem számoltam be róla, hogy a felső lakásban több mozgás is volt az elmúlt hónapokban: Húsvét után Sarah végleg kiköltözött, helyette egy tanár srác lakott itt egy hónapig. Úgy másfél hónapja pedig két, ifjúsági programmal érkezett, helyieknek angolt tanító fiatal költözött be fölém: Rachel Olaszországból, Mike pedig Georgiából hamar állandó bulihangulatot teremtett a szálláson. Sokat lógnak együtt az itteni ismerőseikkel, tanítványaikkal, és hamar én is beépültem a társaságba.

Bár tervezgettünk közösen nagyobb túrákat, de a kivitelezés nem az erősségük, legyen bár vulkánmászásról vagy tengerparti strandolásról szó. 🙁 Végül csak a közeli San Rafaelbe jutottunk el múlt vasárnap. A település egyetlen komoly érdekessége az egyik legszebb costa ricai templom – ami azért így se nagyon ér az európaiak közelébe. Múltkor már lőttem itt pár külső fotót, most belülről is körbenéztem, íme a képek!

Zenei vonalon is van némi történés, ehhez kicsit messzebbről indulok a sztorival. Vasárnaponként rendszeresen megzengetem a helyi templomban a Cavaillé-Coll orgonát, pár hete poénból elkértem az egyik helyi népének kottáját és arra improvizáltam a mise végén. José egyik barátja ezt hallotta állítólag, és rögtön megkért, hogy az általa írt eucharisztikus himnuszhoz gyártanék-e kórus+orgona letétet? Ígéretet tett követett (s bizony előfordult, hogy a cégnél, munkaidőben is komponáltam, kottagrafikát gyártottam), így egy szűk hét alatt elkészült a nagy mű.

Gastón de Mézerville Z. – Kovács Balázs: Presencia y Misterio

Érdeklődőknek a kotta letölthető itt, szakmabeliektől (pl. Zsuzsó, mint törzsolvasó! ;)) építő kritikát szívesen veszek! Egyelőre fogalmam sincs, mikor lesz belőle valódi kóruselőadás, ha úgy alakul, igyekszem hangfelvételt szerezni majd, már csak hiúságból is. 😀

Indul a visszaszámlálás, bő egy hét múlva érkezik Szabolcs és Bálint öcsém, két hetes látogatásra. Programokban nem lesz hiány, így hamarosan újabb izgalmas bejegyzések következnek majd!

A nap spanyol szava: los vecinos – szomszédok

 


Közzétéve

itt:

, írta:

Hozzászólások

4 hozzászólás a(z) “Szomszédok, San Rafael, komponálás” bejegyzéshez

  1. RM avatar
    RM

    Gratulálok a harmonizáláshoz! Nekem tetszik!
    Igényes munka!

  2. KoBa(k) avatar

    Megjött a köszönő e-mail is, lehet kódfejteni! 😉

    Ez nagyon jól, szeretem, azt hiszem, a kórus énekelni a következő szezonban a szent énekek, Gratulálunk! Remélem, hogy megtanulják, hogy a tanárom, kérlek!
    A tisztelet és hála
    José David

  3. Jazzabi avatar
    Jazzabi

    Aztán tessék ‘antiesőtáncot’ járni jövő hétig! 😀

  4. Zsuzsó avatar
    Zsuzsó

    Szerintem is nagyon jó lett! Az amatőr kórusok is biztos örülnek neki, mert könnyen énekelhető és blattolható. Csak gratulálni tudok! 🙂
    Örülök, hogy mennek a látogatók! Bár a „Szabiék” alatt kicsit mást gondoltam eleinte – ha érted, amire gondolok… 😮 Aztán írjál! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .