Zöld erdőben jártam

Kedd reggel indultunk északnak Feri bácsival és Lisbet nénivel valamint Paullal a svédországi kis házhoz. Egy óra autókázás után Helsingørben szálltunk kompra. A hajóról szépen lehetett fotózni a híres Kronborg-kastélyt (ahol Shakespeare Hamletja játszódik) és az Øresund-szorost. Húsz perc alatt értünk át svéd földre, Helsingborg városába. Innen még kb. 100 km autózással jutottunk el a Markaryd melletti kis házhoz.

A víkendház tényleg az erdő közepén áll, egy nagyobbacska patak csörgedezik mellette. A kilátás gyönyörű, a legközelebbi szomszéd sokszáz méterre, madárcsicsergés, vadkacsák, zöld fenyves. A napok nyugisan teltek,  délelőtt ez-az (bevásárlás, melózgatás, ház körüli teendők), délután pedig hatalmasokat sétáltam az erdőben úttalan utakon, elhagyatott favágóutakon, vadcsapásokon, vízmosásokban kószálva. Emberrel csak nagyon elvétve lehetett találkozni, bár a húsvéti szabadnapok kezdetével azért benépesült a nyaralóövezet. Az időnk szinte végig szikrázó napsütés, napközben 13 – 18 fok volt.

Nagyon élveztem a kikapcsolódást, a kiszakadást a vallekildei életből – amit szeretek ugyan, de már kicsit sok néha ugyanazzal a 30-40 emberrel összezárva lenni. Rengeteg fotó is készült, klikk ide az útiképekért és az erdei hangulatért. 😉

Most pedig éppen ülök kinn a teraszon Vallekildében, napsütés, madarak, zöld mező, üres iskola (minden dán hazament húsvétolni), gyors internet… 🙂 …meló. 🙁 Boldog húsvétot kívánok mindenkinek!


Közzétéve

itt:

,

, írta:

Hozzászólások

6 hozzászólás a(z) “Zöld erdőben jártam” bejegyzéshez

  1. mt avatar

    Irigy mód ON. Elég jól összejött ez neked. 😉 Majd aztán ha hazajöttél nem fogsz megúszni engem se egy alapos mesélésre az tugye tudod? 🙂

  2. KoBa(k) avatar

    Majd a modellvasutad mellett szívesen mesélek míg az M62-es futja a fordát. 😛 Szóval az irigy kölcsönös, de így van ez jól. 😀

  3. mt avatar

    😉 AZ M62 annyira nem jó mint amennyire szép sajnos. 🙁 De az ÖBB Hercules az elég korrekt. Te meg ilyen helyeken… hajj. Szóval épp mostanság bújom a frissen vett Norvégia utikönyvemet, hátha majd egyszer… annyira jók az ilyen fás-vizes-dimbesdombos dolgok.

  4. Jazzabi avatar

    Friss blogot!!!!!!!!!! 🙂

  5. KoBa(k) avatar

    Készül… fotók feldolgozás alatt, pár napon belül lesz új blogpost, ígérem! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .