Malmö: 6 Celsius fok, köd – a hajam még mindig tart

Míg Budapesten vacog a jónép a kemény fagyokban, én ma délben langymeleg +6°C-ba érkeztem Malmö-Styrup repterére. Repülés semmi extra, Esztergomot és a havas Szlovákiát még látni lehetett, utána felhőtenger.

A turistaszállás meglepően kultúrált, nem csak tiszta, de egyszerűsége mellett igényes is; jófej recepciós, klassz közösségi terek nagy fotelekkel, hackelhető WiFi. 🙂 A szobatársaim korombeli utazgató ausztrál srácok, úgy néz ki nem túl hangos népség szerencsére.

Malmö kellemes város, fél nap alatt gyalog lazán végigjárható a pár főbb nevezetessége; a Malmöhus (ami egy nagy szélmalom, benne valami múzeummal – zárva volt), a Lilla Torg (piactér), a Szt. Péter templom és a Turning Torso (csavart formájú toronyház, Svédország legmagasabbja). Aranyos, kellemes, szép… de annyira azért nem nagy durranás. Szívesen elélnék itt hosszútávon, de turistaként ez alatt a fél nap alatt simán kiveséztem.

Érdeklődőknek fotók itten.

Lábjegyzetben a közlekedéstechnikai érdekességek: gázüzemű buszok mindenütt, remek utastájékoztatás, rengeteg kerékpár (lásd fotók).

Holnap délelőtt pihenés, reggeli, esetleg még egy kis császkálás a városban, aztán irány az Øresund hídon át vasúttal Dánia!


Közzétéve

itt:

,

, írta:

Cimkék:

Hozzászólások

Egy hozzászólás a(z) “Malmö: 6 Celsius fok, köd – a hajam még mindig tart” bejegyzéshez

  1. Nóri avatar
    Nóri

    Szia!
    Örülök, hogy minden rendben van, és látom a város is nagyon szép. További jó utat!!! Sajnos nem leszek net közelben hétköznap, (mert nincs Pesten gépünk) de majd jövő hétvégén megnézem, hogy mi a helyzet Véled! Addig is jó sokat írj!
    Szia: Nóri

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .