Heredia: Monte de la Cruz

Mivel nem vagyok egy magányos felfedező, kaptam az ajánlaton, amikor a kóruspróba alatt egyik basszus tettestárs nekem szegezte a kérdést: van-e kedvem kirándulni? A kiszemelt vasárnap estére egyéb programom is ígérkezett (hamarosan erről is beszámolok), ezért egy közeli piknikezőhelyet kerestünk fel: a Kereszt-hegyet itt Herediában.

A belvárosban találkoztam reggel Miguellel, némi vásárlás és várakozás után egy bő félórás buszúttal értünk fel a hegyre. Egy kis föcióra: Costa Rica éghajlata függőlegesen erősen tagolt. Míg lent a tengerparton trópusi hőség tombol, Heredia városa 1100 m környékén már kellemesen tavaszias. Az 1900 m-es Monte de la Cruzon koradélelőtt pedig már elkél a pulóver is, miközben a meredeken sütő nap alatt didergés közben ég pecsenyére az ember. A flóra érdekesen keveredik: a fák a mérsékelt égövre jellemzőek, míg a kisebb növények inkább trópusiak.

A hegycsúcs mellett egy nagyobb piknikezős terület van, itt béreltünk egy grillhelyet aznapra, majd amikor Catalina is megérkezett, ketten férfiak elmentünk felfedezni a környéket. Miguel sok érdekes helyet mutatott és sokat mesélt is. Mivel megtetszett a múltkori galériás megoldás, ezért most is a fotókhoz fűzök egy-egy rövid magyarázatot. A kirándulás után megebédeltünk a grillről, aztán hazabuszoztunk.

Bónusz videó: ízelítő a costa ricai pop-kultúrzenéből, egy kis sztorival és costa ricai szlenggel körítve. Miguelék ajánlásával hallgassátok a Mal Pais zenekart!

A nap spanyol szava: vista – kilátás

5 hozzászólás a(z) “Heredia: Monte de la Cruz” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .