Edzésre fel!

Már mielőtt elindultam, három elhatározás volt bennem, amit – a munka mellett – ebben a kinnt töltött évben csinálni szerettem volna. Az első két helyen természetesen a zene és a nyelvtanulás állt. A harmadikkal azonban sokakat megleptem: elhatároztam, hogy beiratkozom egy edzőterembe.

Akik ismernek, tudják, hogy ha valami, az edzőtermi világ igazán messze áll tőlem. Futni többé-kevésbé rendszeresen járok lassan már két éve, de kar- és mellizmok tekintetében még mindig igen gyatrán állok. Ez, és a „mikor, ha most nem” életérzés vett rá, hogy kipróbáljam a dolgot. Persze az is segített, hogy Dindi anyósa, Sara a helyi sport- és egészségügyi központ – a Gimnasio Skorpio – tulajdonosa, így a beiratkozás is könnyen ment.

Kellemesen csalódtam az edzőtermi hangulatban, (sokan rémisztgettek a kivagyi izomagyak társaságával), teljesen kultúrált és barátságos a közönség, vegyesen izmos és kevésbé izmos emberek, tágas térben, hatalmas panorámaablakokkal Costa Rica központi völgyére. Az edzők közül én az Orlando nevű csókát kaptam, aki első alkalommal felmért és alaposan megdolgoztatott, második alkalomra pedig már személyre szabott edzéstervvel várt. Nem egy bőbeszédű srác (talán csak a nyelvi nehézségek miatt), viszont szívesen segít a gépek használatában – amire egyelőre nagy szükségem is van.

Egyelőre heti háromszor járok, de remélem jövő héten már sikerül nyelviskolát is találnom, utána pedig a kórus is beindul – meglátjuk, mennyi időm marad az izompacsirtává válásra! 😉

A nap spanyol szava: el ejercicio – gyakorlat, feladat


Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék:

Hozzászólások

11 hozzászólás a(z) “Edzésre fel!” bejegyzéshez

  1. mt avatar
    mt

    🙂 latom nem keslekedsz a beilleszkedessel. Amugy hogy kozlekedsz? Nem igazan tudom hogy az elmondottak (munkahely, alberlet, edzoterem, nyelviskola) mekkora teruleten helyezkednek el. Gyalog, kerekpar, tomegkozlekedes, roller, szamarhat, stb… mi jon szoba?

  2. KoBa(k) avatar

    Nincs mire várni, belecsaptam a lecsóba. 🙂 A helyi tömegközlekedés vicces – régi amerikai iskola- és egyéb buszok mászkálnak, a buszmegállót hol egy tábla, de inkább csak egy régi esőbeálló romja, vagy annyi se jelzi. Menetrend valahol biztos van, én nem találkoztam még vele.

    Pont ezért örültem meg nagyon a közeli albérletnek – egy kilométer sugarú körön belül van az iroda, boltok, templom, edzőterem, és várhatólag majd a nyelvsuli és a kóruspróba is. Így most gyaloglok, éjszaka ha buli van, taxizni kell úgyis. Még robogóvételen gondolkozom, de hezitálok… esős évszakban úgyse venném nagy hasznát. Ha meg turistáskodásra adom a fejem, szervezett túra vagy kocsibérlés lesz a direkció.

  3. Zsuzsó avatar
    Zsuzsó

    Nekem is csak Linzben volt időm sportolni. Jó az! Kell ennyi mozgás az egész napos üldögélés után. Örülök, ha sikerül megvalósítani a terveidet!
    (Ma – is – hiányoltunk kóruson. Gyöngy nagyon türelmetlenül várja már az 1 év leteltét… 😉 És azt hitte, h jövőre mész! :)))

  4. KoBa(k) avatar

    Üdvözlöm a kórusokat! 😉

  5. Jazzabi avatar
    Jazzabi

    A bútoraid is hiányolnak. 😀 Túl sok a szabadidőd úgy látom. 😛 Tudod mi a széf? Ez! http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9f 😀

  6. KoBa(k) avatar

    És próbáltál már széfben szaxofonozni? 😛

  7. Jazzabi avatar
    Jazzabi

    Csak azt teszem. 😛

  8. Iron avatar
    Iron

    az edzésterv azon a zöld papíron … az határozottan 🙂

  9. Jazzabi avatar
    Jazzabi

    Kevés a fotó! 😛

  10. KoBa(k) avatar

    Utálok japán turistát játszani, de majd igyekszem többet kattintgatni, ígérem! 🙂

  11. Jazzabi avatar
    Jazzabi

    Nem csak a japán turisták fotóznak, és vannak átmenetek a végletek között. 😛

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .