Megérkeztem

Ezennel beindul a blog „rendes” üzemben, kiértem Costa Ricába sikeresen.

A repülőútról dióhéjban: piszok hosszú volt. 🙂 Reggel 4-es kelés után 7-kor indult (volna) a gép Ferihegyről,  a frankfurti időjárás miatt némi késéssel. Frankfurtban hosszú kutyagolás a Continental Boeing 777-eséhez. Sajnos erre a gépre nem sikerült ablak melletti helyet foglalni, így az óceán átszeléséből semmit sem láthattam, talán majd hazafelé. Az ülésbe épített szórakoztató központon kivégeztem jópár amerikai sorozatot (3-4 epizód volt feltöltve mindegyikből, régiek sajnos), gyakorlatilag ezzel telt el a levegőben töltött 7 óra. A hely se volt nagyobb mint bármelyik fapadoson, így nagyon örültem a megérkezésnek New Yorkba.

Az USÁ-ban egy jóóó nagy nemzeti lobogó és kb. egy órás sor fogadott a bevándorlási hivatal előtt. Szerencsére az átengedéssel nem volt gond, még a kis üveg házipálesz is túlélte a műveletet. 🙂 Mindennel együtt az 3 órás átszállási idő egy órás reptéri szabadidőre olvadt, így a dicső Egyesült Államokból nem sokat láthattam. Felszállás után – már sötétben – New York fölött repülve még felfedezni véltem formájáról a kivilágított Manhattant.

NYC és San José között business classra volt már csak jegy, így aránylag nyugalomban és kényelmesen tudtam aludni 2-3 órát az 5 órás útból. Másik nagy előnye az úri jegynek a sorok kikerülése volt, így este 10 körül meg is érkeztem a szállásra, ahol záros határidővel aludni tértem. Összesen háztól házig kicsivel több, mint 24 óra volt az út.

Még csak ismerkedem a hellyel, egyelőre úgy néz ki elkerül a sokak által jósolt időjárás- és kultúrsokk. 😉 Hamarosan új bejegyzéssel jelentkezem!


Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék:

Hozzászólások

14 hozzászólás a(z) “Megérkeztem” bejegyzéshez

  1. mt avatar
    mt

    Zsír. Ha magadhoz tértél várjuk a beszámolót a helyről. 🙂 Üdv a nedves és hideg Angliából.

  2. KoBa(k) avatar

    Lesz beszámoló bőven, nem kell félni. 🙂 Mit keresel a messzi Angliában, már megint meló?

  3. mt avatar
    mt

    FYI vagy CHT (csak hogy tudd), onnan ahol most vagy minden messze van. 🙂

  4. KoBa(k) avatar

    Igen, ez úgy az utazással töltött 20. óra tájékán nekem is kezdett feltűnni… 😛

  5. Jazzabi avatar
    Jazzabi

    Rászoksz a business classra aztán másra már nem is ülsz fel. 😛

  6. KoBa(k) avatar

    Bakker, egy ilyet kerestem vagy négy könyvesboltot végigjárva otthon, de sehol semmi. A National Geographic sajnos nem jutott eszembe, gondolkodni se volt időm akkoriban. Gondoltam veszek majd NYC Newark reptéren egy angol nyelvű útikönyvet, de bezzeg ott se volt. 🙁 Sebaj, van helyi idegenvezetőm elég. 😉

  7. Jazzabi avatar
    Jazzabi

    Vagy megrendeled neten, biztos olcsó a postaköltség! 😀

  8. jazzabi avatar
    jazzabi

    A héten 40%-os kedvezménnyel lehet megrendelni az Alexandránál.

  9. KoBa(k) avatar

    Vivát! Megveszed és elpostázod nekem? Esetleg scan? 😛

  10. Jazzabi avatar
    Jazzabi

    Ha szeretnéd szivesen megveszem, én úgyis rendelek, de a postázást nem vállalom. 🙂

  11. KoBa(k) avatar

    Úgy gondoltam, hogy megveszed, aztán itteni idő szerint esténként tartasz belőle nekem felolvasást Skype-on keresztül. Benne vagy? 😉

  12. Jazzabi avatar
    Jazzabi

    Még jó hogy nincs Skype accountom. 😛

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .