Vallekilde, a település

Warning! Pozor! Figyelem! Három különböző fotósorozattal ellátott multimédiás hétvégi begyzésünket olvassák.

Vallekilde egy kis hétutcás falucska, közigazgatásilag a közeli kisvároshoz (nagyfaluhoz), Hørve-hez tartozik. A lenti térképen bejelöltem az iskolát a falu térképén:

Nagyobb térképre váltás

Mondhatni tényleg a semmi közepén van az iskola, mellettünk csak a falusi idill; rendezett utcácskák, jópofa házak, két kis templom. Az épület oldalában hatalmas füves rét, a végéből szép kilátás nyílik a tájra. Első héten sétáltunk egyet a környéken, itt látható néhány fotó, amiket a felfedezés közben lőttem.

A tenger 6 km-re van Vallekildétől, biciklivel könnyedén, gyalog egy hosszabb sétával elérhető. Múlt szombaton letekertünk Tamassal (lengyel illetőségű iskolatárs) a partra, itt is falusias környezet, némi strand és egy kis kikötő fogadott minket. Ja, és kipipálhatom az Északi-tengert a világjárós listámon… a fürdést még kicsit halasztom. Fotók itt!

Mai nap orgonafelfedező útra indultam, és szerencsével is jártam; az iskolától alig 100 méterre található vörös téglás templomocskában éppen gyakorolt valaki a hangszeren. Szép az épület és a hangszer is nagyon, ha minden jól megy holnap elintézem a lelkésznővel hogy átjárhassak az iskolából néha orgonálni egyet. Egészségügyi sétámat folytatva az iskoláról lőttem még pár fotót, remélem átjön rajta az a hangulat ami miatt – a zenén és a barátokon túl – szeretek itt lenni. Klikk!


Közzétéve

itt:

, írta:

Hozzászólások

6 hozzászólás a(z) “Vallekilde, a település” bejegyzéshez

  1. Jazzabi avatar

    Szia!

    Nagyon boldog nevnapot neked ott a „semmi közepén”! 🙂

    Azert szep helyen vagy! Igy hogy nincs kod, es sut a nap mar a egesz baratsagos, de azert a strand az kicsit tulzas szerintem. 😉 De en is el tudnek viselni ott par hetet azert!

    Az orgonat mar hianyoltam, de latom sikerult talalnod egyet amin gyakorolhatsz. A hajomodell a templomban meg ugy latszik elmaradhatatlan elem, ahol en voltam anno ott is volt.

    Tovabbi jo muzsikalast! A Kind of Bluet sikerult meghallgatni? H tetszik? 🙂

    U.i.: Ezt majd nezd meg, nem semmi azert hogy mik vannak Japanban!

    http://www.youtube.com/watch?v=cf9_RtwQcZ0&feature=related

  2. KoBa(k) avatar

    Köszönöm, köszönöm. 🙂

    Eddig se állítottam hogy csúnya. 😉 Különösebb bajom nekem a köddel sincs, a depresszió nem kínoz. A lehetőség egyébként még mindig él, hogy itt töltsél pár napot velünk!

    Az orgona egész jó, 7 regiszteres egymanuálos jószág. Kicsit hamiska néhol, de ahhoz képest hogy milyen kis helyen vagyunk, abszolút jó. Az orgonapadtól lesz csak kicsit hátfájásom (túl alacsony és a párnázott ülőkéje nincs középen), de van rengeteg klassz kotta, lesz miből gyakorolni. Heti kétszer fogok átjárni 1,5-2 órára. 🙂

    Kind of Blue nagyon nagy, ma vagy háromszor eljátszottuk az órán a So What-ot, jó sok hosszú szólóval… abbahagyhatatlan! 😀

  3. Jazzabi avatar

    Meglátjuk, egyenlőre a diplomafélév fontos határidői nincsenek tisztázva, úgyhogy nem tudok még semmit, de amúgy akár még beleférhet egy pár nap kint. Kár hogy nem maradsz kicsit tovább mert akkor biztos utazgatok majd kicsit ha meglesz a diploma! 🙂

    A Kind of Blue egyébként állítólag a legjobb jazzlemez a világon. ez persze szubjektív, de tényleg irtó jó. Ha belemélyedsz az elméletbe elküldhetek leírt szólókat, hogy tanuljál belőle, érdemes! 😉

    A So What meg tényleg abbahagyhatatlan, ez a két akkord csodája! Éljen a modális jazz!

  4. KoBa(k) avatar

    Valóban kár… addigra fogok épp dögfáradtan és teljesen leégve hazaérni, várni fog a munka és a szürke hétköznapok. 😛 Úgyhogy gyere most, és hozd a hangszeredet is! 😉

    Kérek leírt szólókat, most! 😀

  5. Jazzabi avatar

    Február végén, március elején még beleférhet, csak a kocnertekhez kell igazítanom. De lehet h nem ártana kicsit kiszakadni a hétköznapokból mert belefásul az ember a melóba… :S

    Küldjél linket hogy hol lehet utazási lehetőségekről olvasni, én csak a vonatosat tudom, de lehet hogy az oda-vissza hosszú lenne.

    A szólókat elküldtem. 🙂

  6. KoBa(k) avatar

    Március 1-7. között Barcelonában vagyunk, egyébként OK.

    Utazási lehetőségek:
    – tetszőleges fapadosjegy-kereső (pl. http://www.liligo.hu vagy http://www.fapados.hu )
    – ha Malmön keresztül jönnél, reptéri transzfer: http://www.flygbussarna.se
    – Dániában tömközös útvonaltervezés: http://www.rejseplanen.dk

    Sok sikert a keresgéléshez! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .